Waardebepaling van uw huis

Heeft u plannen om uw woning, appartement of ander vastgoed te verkopen? Een correcte waardebepaling van uw huis is de eerste stap naar een vlotte en succesvolle verkoop. Vastgoed dat aan een correcte prijs wordt aangeboden op de vastgoedmarkt, trekt meer potentiële kopers aan en geraakt dan ook sneller verkocht.

Eximm-Vastgoed helpt u graag met een correcte schatting van de waarde van uw woning.

Hoe bepalen we de waarde van uw woning of appartement?

Voor de waardebepaling van een appartement of woning, houden we met verscheidene zaken rekening. Er zijn namelijk een heleboel factoren die invloed hebben op de prijs van vastgoed.

Met deze factoren houden we rekening bij het schatten van uw vastgoed:

  • Ligging van het pand
  • Type pand: woning, appartement, villa, chalet, …
  • Type bebouwing
  • Oppervlakte van het perceel
  • Bewoonbare oppervlakte
  • Bouwjaar en eventueel renovatiejaar
  • Afwerkingsgraad en gebruikte materialen
  • Aantal slaapkamers of mogelijkheden voor slaapkamers
  • Extra faciliteiten: zoals zonnepanelen, domotica, etc.

We komen bij u langs om het vastgoed te bekijken. Tijdens ons bezoek onderzoeken we verschillende aspecten van de woning. Heeft u documentatie van de aanwezige installaties in de woning of van eventuele renovatiewerken die u heeft uitgevoerd? Die houdt u best bij de hand zodat we deze kunnen inkijken tijdens het bezoek. Daarnaast meten we de woning helemaal op.


Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Waarom is een correcte waardebepaling belangrijk?

Bij de verkoop van vastgoed is het belangrijk dat u de juiste vraagprijs hanteert. Een te hoge of te lage prijs heeft namelijk grote gevolgen voor u als verkoper.

Te hoge vraagprijs

Vastgoed dat wordt aangeboden aan een te hoge vraagprijs, raakt maar moeilijk verkocht. Potentiële kopers bladeren doorheen een ruim aanbod aan woningen te koop. Wanneer uw woning te duur geprijsd is, zullen kandidaat kopers geneigd zijn om eerst naar de correct geprijsde panden te kijken.

Zo blijft uw woning langer tussen het aanbod staan en dat schrikt nieuwe kopers dan weer af.

Te lage vraagprijs

Wanneer er een te lage prijs gehanteerd wordt, zijn er vaak tientallen geïnteresseerde kopers voor het vastgoed. Dat lijkt logisch, want de andere panden worden verkocht aan een hogere prijs. Uw woning of appartement wordt snel verkocht, want het is echt een koopje.

Een te lage vraagprijs zorgt ervoor dat u als verkoper verlies lijdt bij de verkoop van het pand.

Vastgoed aanbieden met een correcte vraagprijs

Wanneer u uw vastgoed aan een correcte prijs aanbiedt op de vastgoedmarkt, trekt u de juiste kandidaat kopers aan voor het pand. Er zijn nog steeds een heleboel gegadigden die in uw prijsklasse op zoek gaan naar een nieuwe woning of een leuk appartement.

Vastgoed dat aan een correcte prijs wordt aangeboden op de markt, wordt veelal snel en vlot verkocht.

Eximm Vastgoed zorgt voor een correcte waardebepaling van uw vastgoed

Het hanteren van een correcte vraagprijs is essentieel voor een vlotte verkoop van uw vastgoed. Het is dus zeker een goed idee om een expert te laten langskomen die een waardebepaling van uw huis of appartement voor u uitvoert.

Na het schatten van uw vastgoed, kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de verdere verkoop van uw pand.

Eximm-Vastgoed beschikt over een jarenlange ervaring in het verkopen van vastgoed in uw regio en daarbuiten. We zijn dan ook goed op de hoogte van de huidige trends en het aanbod dat momenteel beschikbaar is op de markt.

Met deze ervaring en kennis kunnen we u een correcte schatting en een persoonlijke service tijdens de complete verkoopprocedure aanbieden.

Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Onze werkwijze

STAP 1:
CONTACTEER ONS

Neem contact met ons op om de woning, appartement of ander vastgoed te laten schatten naar waarde.

STAP 2:
SCHATTING NAAR WAARDE

We onderzoeken het vastgoed en bepalen de waarde aan de hand van verschillende aspecten van het vastgoed.

STAP 3:
DE VERKOOP UIT JE DROMEN

Woningen die aan een correcte prijs worden aangeboden op de vastgoedmarkt worden sneller verkocht! U verkoopt uw woning vlot aan een mooie prijs.