Plaatsbeschrijvingen

Verhuurt u uw vastgoed aan een nieuwe huurder of verhuurt u voor het eerst? Dan is een plaatsbeschrijving van het vastgoed verplicht bij de aanvang van de huurperiode. Reken op de services van een vastgoedexpert om deze gedetailleerde documentatie op te stellen. Een goede plaatsbeschrijving bevat alle nodige gegevens en documentatie die u later kunt gebruiken om eventuele geschillen te vermijden.

Wat is een plaatsbeschrijving?

Een plaatsbeschrijving is een gedetailleerde beschrijving van de staat van een vastgoed. Het wordt opgesteld bij de aanvang van een huurcontract om voor beide partijen vast te stellen in welke staat het vastgoed zich bevindt.

De plaatsbeschrijving of staat van bevinding bevat een geschreven tekst die het pand documenteert en wordt aangevuld met afbeeldingen.

Dit document is een verplicht verslag bij de aanvang van een huurovereenkomst. Het wordt opgesteld door de vastgoedmakelaar. Bij geschillen tijdens of na de huurovereenkomst kan men zich beroepen op de plaatsbeschrijving om zeker te weten of een eventuele schade al aanwezig was of veroorzaakt werd door de huurder.

Beide partijen, zowel huurder als verhuurder, hebben de mogelijkheid om bij de plaatsbeschrijving aanwezig te zijn. Op die manier kunnen ze controleren of de vaststellingen correct zijn.

Is een plaatsbeschrijving verplicht?

In België is het opmaken van een plaatsbeschrijving verplicht bij de aanvang van een huurcontract. Het verslag moet worden opgemaakt vlak voor de aanvang van het huurcontract of tijdens de eerste maand van de huurperiode.

Reken op een expert voor het opstellen van de plaatsbeschrijving

Het correct opstellen van dit document is belangrijk voor zowel huurder als verhuurder. Moest er tijdens de huurperiode een schade ontstaan of ontdekt worden, dan kunnen beide partijen zich beroepen op de informatie in de plaatsbeschrijving om te achterhalen of deze schade al aanwezig was.

Als eigenaar van een pand dat u te huur aanbiedt, doet u er goed aan om het document te laten opstellen door een vastgoedmakelaar met oog voor detail. Op die manier bent u zeker dat het document de juiste informatie bevat en dat u recht in uw schoenen staat bij eventuele geschillen.

Eximm-Vastgoed is een expert in onroerend goed. We hebben een ruime ervaring met de verhuur van woningen, appartementen en ander vastgoed. Heeft u plannen om uw vastgoed te verhuren? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen u graag verder met een zorgeloze verhuur van uw pand.

Referenties

Deze klanten gingen u reeds voor. Ontdek wat zij vonden van de aanpak en service van Eximm-Vastgoed.

Een paar maanden geleden besloot ik mijn huis te verkopen. Ik kwam terecht bij EXIMM-vastgoed in de persoon van Yasna De Paepe. Er werd een afspraak gemaakt en Yasna kwam kijken. Ze legde me alles piekfijn uit. Onmiddellijk had ik het volste vertrouwen in haar. Ze zou voor alle nodige documenten zorgen. Ik moest me van niets iets aantrekken. Wat een service!!! Een paar dagen later belde ze me op dat alles ok was. Ze had voor ALLES gezorgd. 3 weken later had ze een bod binnen. We besproken het en gingen akkoord. Zo kon de compromis met de kopers getekend worden. Nu een paar maanden later werd de akte getekend bij de notaris. Wat had ik moeten doen? Niets. YASNA deed alles. Van een 100% service gesproken. Ik zou zeggen: als jullie een huis te koop hebben of er één willen kopen één adres: EXIMM-VASTGOED bij YASNA De Paepe Stationsstraat Haaltert. Bedankt Yasna! Een tevreden klant.

Hans V. R. – Erembodegem

Wij hebben ons nieuw liefdesnest gevonden met dank aan de professionele uitleg en info van immo eximm. Yasna helpt je door heel het proces met alle papieren en al de nodige uitleg. *super vriendelijk *rustig *niet opdringerig *correct *en komt al de afspraken na Een echte aanrader als immokantoor 🏡

Kirby P. – Temse

Toen ik op zoek ging naar een kleinere woning kwam ik bij Eximm-vastgoed terecht. Tijdens het eerste bezoek aan mijn intussen huidige woning kreeg ik onmiddellijk een zeer duidelijke en volledige uitleg. De vragen waarop de bouwheer een antwoord moest bezorgen werden door Yasna snel aangeleverd. Yasna is op en top een makelaar met een hart voor haar klanten. Ik heb dan ook vrij snel beslist om mijn woning door haar te laten verkopen. Op een zonnige dag kwam ze mooie foto's nemen en toen mijn woning online kwam hield ze mij op de hoogte met hoeveel kandidaten ze zou langskomen. Binnen 10 dagen was mijn woning dan ook verkocht, dit overtrof alle verwachtingen. Ik heb zowel als koper en als verkoper samengewerkt met EXIMM-vastgoed en daar ben ik zeer tevreden over. Ik kan Eximm-vastgoed alleen maar aanraden. Eximm-vastgoed staat voor een persoonlijke en degelijke aanpak.

Veerle C. – Appelterre & Aspelare

Ons huis hebben we verkocht via het woonbureau Eximm. Toen ook enkele jaren later het huis van mijn ouders voor mama te groot werd, twijfelde mama geen seconde om ook voor Eximm te kiezen. Yasna die het woonbureau runt is iemand die weet hoe ze je huis op de immo-markt moet brengen. Vriendelijk, betrouwbaar....Kortom een op en top zakenvrouw met een rugzak vol kennis over de immobiliënwereld. Ze is iemand die weet van aanpakken. Niets is haar teveel. Zelfs op haar vrije dag is het een bezige bij. Op een zonnige dag in het weekend kwam Yasna foto's maken van mama haar huis. Bij mooi weer komen de foto's beter tot hun recht vertelde ze. Ook houd ze je op de hoogte het zij via telefoon of mail, over het verloop van de verkoop, en het bezoek van kandidaat kopers. Yasna staat je bij met raad en daad. Bij de verkoop van een huis horen ook de nodige papieren bij zoals bodemattest, EPC,.... Ook daar hoefden wij ons geen zorgen over te maken. Alles werd opgezocht en in orde gebracht door Yasna. Kortom, wij zijn heel tevreden over dit woonbureau, en zouden het zeker andere mensen aanraden. Dus daarom niet verder lopen maar je woning door Eximm laten verkopen.

Nancy D.P. – Dendermonde

EXIMM-vastgoed gaf een bijzonder goede begeleiding bij verkoop van onze woning. Fotografie van de te verkopen woning in de beste en ideale setting en omstandigheden. Alle professionele middelen werden gebruikt om aanbod en verkoop in de meest gunstige manier te laten verlopen. Alle papierwerk en attesten werden verzorgd en/of aangevraagd door de vastgoedmakelaar. Vakkundige afhandeling bij overeenkomst van de verkoop. Kortom, EXIMM-vastgoed was voor ons de ideale vastgoedmakelaar!

Philippe D.W. – Temse

Toen wij besloten om dichter bij ons werk te gaan wonen zochten we een partner om onze woning te verkopen. De persoonlijke aanpak van Yasna en de correcte schatting van onze verkoopprijs maakte dat onze woning binnen de 2 weken verkocht was. Voor ons een vlotte start van een nieuwe uitdaging waar we achteraf een goed gevoel bij overhouden.

Wim B. – Kerksken

Uw droomwoning

Ga op zoek naar uw droomwoning! Maak gebruik van de zoekmachine om ons aanbod te doorbladeren.

Uw droomwoning

Gratis waardebepaling

Een correcte waardebepaling van uw huis is de eerste stap naar een vlotte en succesvolle verkoop.

Gratis waardebepaling